Jézus emberségének sajátosságai


Jézus, bár szűztől született, valóságos emberként élt itt a Földön.

Mint korának embere gondolkodott, a világról szóló ismereteit is a környezetéből szerezte. Mindemellett határozottan tudatában volt, hogy fogantatása isteni beavatkozás eredménye. Nyilván, amikor erre eléggé érettnek gondolták, anyja és nevelőapja elmondták neki, amit erről tudtak és tapasztaltak. Bizonyos, hogy igen jó képességű fiatal volt, erről tanúskodik – a későbbi nyilvános szereplésein túl – a tizenkét éves koráról szóló templomi történet.

 Fogantatási (származási?) körülményei

kicsi korától tudatosították benne, hogy mennyei Atyja különleges szerepet szánt neki. Nehéz lehetett neki ezzel az ismerettel felnőni, együtt élni. Ráadásul úgy, hogy – amint azt az evangéliumok is tanúsítják – még a közeli rokonai sem ismerték fogantatásának titkát (Lk 4,22).
A születésénél megtörtént isteni közreműködés ellenére Jézus nem lett egy biológiai hibrid, hiszen Isten, mint a transzcendens valóságba tartozó személy, nem rendelkezik genetikus kóddal, bár – amint azt a Teremtés tanúsítja – mások számára alkothat ilyent. De hát akkor

„Hogyan lehetséges ez?”

mondhatjuk Máriával, Jézus édesanyjával. Mai biológiai, genetikai ismereteink alapján erősen valószínűsíthetjük, hogy Lukács tanúsága szerint „…a Magasságos ereje árnyékoz be téged…„ kifejezés egy női petesejten - in utero - végzett génmanipulációra utal. A beavatkozás mértéke mindenképpen számottevő lehetett, mert egy női génkészletből kellett egy férfiét kialakítani. A manipuláció – ismereteink szerint – lehetséges. Az eredmény – ne féljünk kimondani – egy mutáció. Hogy a genetikus beavatkozás sikeres volt, az a kortársak tanúságából egyértelműen kiviláglik. Hogy Jézus génjeinek átörökítő képessége is „működőképes” volt-e, azt nem lehet tudni. Az biztos: teljes értékű emberként élt itt a Földön, kivételes fizikai képességeiről, teherbírásáról az evangéliumok szenvedés-története tanúskodik.
Amint az köztudott, az embereknek

a transzcendens valóság iránti érzékenysége

igen eltérő. Vannak, akik „vakok” ebben a dologban, míg másokból nagy misztikusok lesznek. Feltehető, hogy ez is főleg genetikus adottság. Ilyen alapon az is lehetséges, hogy a Jézus fogantatásakor a „Szentlélek által” végzett genetikai manipuláció során egy feltételezett transzcendencia-érzékenységet befolyásoló gén teljesen át lett alakítva, és ez által Jézus a transzcendens világgal és ezzel egyben mennyei Atyjával való kapcsolata szuper-szenzitívvé vált.
Jézus, amikor elérte azt az életkort, amikor már, mint tanítót, kortársai el tudták fogadni, otthagyta – valószínűleg addig művelt – foglalkozását és tanítványokat gyűjtve maga mellé, tanítani kezdett. Megnyilvánulásaiban, tanításában korának fogalmait, világképét használta. Valószínűleg nem is gondolkodott másként, semmi jel nem utal erre. Pl.: menny-föld-pokol fogalmak használata, a beszédében a „…föld végső határáig…”, az „Ábrahám kebelén” kifejezések alkalmazása, és hogy a betegségeket sokszor, mint megszállottságot kezelte.
 

Címkék: génmanipuláció valószínűsége teljes értékű ember szuperszenzitiív transzcendenciaérzékenység korabeli világkép szentlélek által genetikus adottságok

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesekes.blog.hu/api/trackback/id/tr164343305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása