Megismerve Isten irántam való szeretetét, képességeim szerint tennem is kell azért, hogy mások is megismerhessék azt. Krisztus azoknak, akik megismerték tanítását és elkötelezték magukat Őneki, elküldte őket, hogy tegyenek tanuságot Róla és az Ő tanításáról. Hogy mi a tanúságunk tartalma, röviden akövetkezőképpen foglalható össze:
a)Felkészítés az örök élet valóságára:
-lehet jó és lehet rossz vége életemnek (üdvösség, vagy kárhozat)
-a ”jó vég” alapfeltétele: Isten szeretetének elfogadása
-a “jó vég” követelménye: Isten szeretetét közvetítsem mások felé (jó)tettekben és szóban
b)Mások testi-lelki javának szolgálata, annak elősegítése, a megvalósításában való részvétel
c)Minden erőnkkel, minden jóakaratú ember segítségével a másik kárának, szenvedésének, pusztulásának megakadályozása
d)Minden jóakaratú ember ráébresztése arra, hogy az emberiség elérkezett az önmaga teljes kiirtásának képességéhez. Ezt megakadályozni csak a Krisztus által tanított feltétlen irgalom és megbocsátás gyakorlásával, minden egyes ember – bőrszínre, vallásra, nemzetiségre, kultúrára, személyi képességekre és vagyoni helyzetre való tekintet nélkül – egyedi és megismételhetetlen értékének a tudatában lehetséges.

 

Címkék: tanúság jézus tanításáról

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesekes.blog.hu/api/trackback/id/tr24322405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása