Hit-erősítő tapasztalatok

 2012.03.14. 18:41

a) Álmok

Álmában megjelenhet valakinek egy személy, egy jelenség, szöveget hallhat. Nem lehetetlen, a Szentírás többször számol be ilyenről, az Ó- és az Újszövetségben egyaránt. Nem okvetlenül Isten maga szól, hanem küldöttje által. Ha elfogadjuk, hogy a fizikai valóságon (ami alatt az egész Kozmosz értendő) kívül – túl – van egy másik világ, ahol – ugyancsak a Mindenható uralma alatt – léteznek nem megfogható, műszerrel kimutatható (a szellemi világba tartozó) személyek, akkor létezhetnek Isten által nekünk küldött személyek is. (A Szentírásban többször angyaloknak nevezik őket) Sőt a keresztény tanítás szerint vannak nem Istennek engedelmeskedő, nekünk, embereknek rosszat akaró, a nem  fizikai valóságba tartozó lények is.

b) Jelenések

Ugyanezen személyek (ugyancsak a Szentírás tanúsága szerint is) megjelenhetnek éber állapotban is, egyszerre akár több embernek is. Nem okvetlenül személyek, hanem jelenségek, mint például írás a falon. Ezek a jelenségek, illetve személyek valamilyen üzenetet tartalmaznak, aminek a megfejtése nem mindig könnyű. Az Egyház mindezekkel kapcsolatban igen tartózkodó, óvatos volt és ma különösen az, mivel mindez lehet hallucináció is (ami orvosi eset). Továbbá, mivel az adott személy (személyek) tapasztalásán, személyiségén keresztül szűrve van róla tudomásunk, erős torzításnak lehetnek kitéve, ami az esetleges eredeti üzenet megváltozását, sőt megfordítását is jelentheti. (Lásd: rendőrségi tanúvallomások.) Egyes konkrét, ismert esetek megbeszélése érdekes, és hasznos dolog. Különösen a hitelességi kritériumok megállapítása fontos.

c) „Csodás” gyógyulások

Ezek egy része nehezen ellenőrizhető, az előző és a következő állapot közötti dokumentált különbségek megállapításának nehézsége miatt. Ma, a biológiában, a lélektanban és az orvostudományban elért ismeretek birtokában ez a kör erősen visszaszorulni látszik. A hivatalos megfogalmazás is erre szokott utalni. „A tudomány mai állása szerint a beállt változás nem magyarázható normális folyamatokkal.” Itt kell azért említést tenni egy bizonyos „erő”-ről, amire az evangéliumokban is van utalás („erő ment ki belőle”). Bizonyos, hogy létezik ilyen, nem fizikai természetű erő, és tapasztalható eredményei is vannak.

d) Tárgyiasult jelek

Vannak ilyen, eszközzel vizsgálható jelek/jelenségek, ellentmondanak (nemcsak nem magyarázhatók, hanem ellentmondanak) a fizikai stb. (természeti) törvényeknek. Jelentésük, üzenetük viszont a legnehezebben értelmezhető.


 

Címkék: hit álmok jelek jelenések gyógyulások

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesekes.blog.hu/api/trackback/id/tr934310069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása