Erővonalak

 2012.08.24. 12:36

Állandóan él bennem egy feszültség, látva, tapasztalva, mennyi minden nem úgy megy a világban, amint az jó volna. Tudom, hogy gyakorlatilag semmit, vagy majdnem semmit nem tehetek a dolgok megjobbítására, hiszen nem vagyok több egy porszemnél, ami ma van, és akár holnap már nyoma sincs. Elgondolkodom rajta, hogy ez a porszem miféle, miből van, ha ilyen múlandó? Felötlik bennem, hogy ez lehet szélfútta homokszem, de akár olyan is, amit a rozsda esz meg. Megtetszik nekem ez a „rozsdamarta porszem” hasonlat. Ha rozsda marja, akkor egy vas-porszem, egyszerű vasreszelék. A fémek között is a legsilányabb, mert előbb-utóbb a rozsda eltakarítja. Elmúlik, mint az élet. Jó hasonlat az emberi mulandóságra.
De van egy hatalmas különbség a vas-porszem és minden más porszem között, legyen az akár homokszem, vagy aranypor. Ha mágnest közelítenek hozzá, a vas-porszem megmozdul. Ha több van belőle, mindjárt láthatóvá lesz, mert az egyes, szerteszét heverő vas-porszemek erővonalak mentén összerendeződnek. Amíg nincs mágnes, nem tűnik föl, melyik porszem homok, melyik műanyag, vagy akár ezüst, arany. De ha közelít egy mágnes, rögtön kitűnnek a vas-porszemek a többi közül, mert együtt mutatják a közös erővonalakat. Egyből jelen lesznek, láthatók, de csak együtt. Még jobban láthatóvá válnak a vas-porszemek, ha azok egy olyan kartonlapon vannak, mindenféle más porral vegyesen, és egy erős mágnest teszünk alá, és a porra ráfújunk. minden más por elszáll a kartonlapról, de a vas-porszemek maradnak, mert kötik őket a mágneses erővonalak.
Jézus sok példázatot mondott Isten országáról. Amikor még itt a Földön tanított, még nem ismerték az előbb leírt egyszerű természeti jelenséget. Ha ismerték volna, Jézus biztosan felhasználta volna, hogy tovább bővítse az Isten országáról szóló példázatainak körét, behelyettesítve a példázatban szereplőket. Csak azért sem teszem meg ezt a behelyettesítést, kísérelje meg ki-ki a saját gondolatmenete szerint a behelyettesítést levonva róla a számára kézenfekvő tanulságokat. Ha megtetszett a hasonlat, ha elég „ütősek” a következtetések, mi akadálya lehetne annak, hogy ezeket megossza másokkal? Vallom, hogy a Szentlélek ma is tud új látásmódot, új információkat adni azokon keresztül a kik nem restek meghallani, amit nekik, és általuk üzen másoknak.

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdesekes.blog.hu/api/trackback/id/tr704725752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása